Η Ελλάδα που θέλουμε
Ελλάδα
01

Η Ελλάδα μπορεί

Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας, φεύγοντας από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της στασιμότητας. Να δώσει κίνητρα για να επιστρέψουν οι χιλιάδες νέοι και νέες που βρίσκονται στο εξωτερικό. Να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Να αποκτήσει σύγχρονο και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος. Οφείλουμε όλοι μαζί να εργαστούμε για να σταθεί ξανά στα πόδια της, δυνατή και περήφανη. Με πίστη στις δυνάμεις μας και ξεκάθαρες θέσεις. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να γίνει ξανά μια χώρα που υπερασπίζεται κοινά συμφέροντα και αξίες. Μια χώρα με διαφάνεια, δημοκρατία, δικαιοσύνη και υπευθυνότητα. Εξωστρεφή, αισιόδοξη, που εμπνέει εμπιστοσύνη και όχι φόβο.

Λειτουργία Ανάγνωσης Κειμένου
02

Ενότητα

Νέα Εθνική Ενότητα σημαίνει ότι η Ελλάδα χρειάζεται την συστράτευση όλων των δυνάμεων της. Να ενωθούμε και πάλι κάτω από κοινές αρχές και αξίες. To πολιτικό σύστημα θα πρέπει να βρει την αναγκαία ωριμότητα και να συνεννοηθεί σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την πατρίδα μας. Η περίοδος των συγκρούσεων έχει φτάσει στα όρια της. Δεν ωφελεί κανέναν, κυρίως δεν ωφελεί την χώρα. Η νέα εποχή απαιτεί συνθέσεις. Ενότητα δυνάμεων. Προσθέσεις και όχι αφαιρέσεις. Τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζονται νέες μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες. Συμμαχίες προόδου και ευημερίας που θα οδηγήσουν την Ελλάδα με ασφάλεια σε μια νέα περίοδο σταθερότητας και ομοψυχίας.

Λειτουργία Ανάγνωσης Κειμένου
03

Αυτοπεποίθηση

Νέα Εθνική Αυτοπεποίθηση σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει τη θέση της στην Ευρώπη και τον κόσμο αποφασιστικά.

Με εξωστρέφεια και δυναμισμό. Οι μεγάλες γεωπολιτικές ανακατατάξεις δημιουργούν κινδύνους, αλλά παράλληλα γεννούν και σημαντικές ευκαιρίες που πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Τώρα είναι η στιγμή να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο και τη θέση της χώρας στο διεθνές στερέωμα. Να ξεφύγουμε από τα σύνδρομα καταδίωξης που μας γέννησε η κρίση και κάποιοι συνειδητά καλλιέργησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Να αντιληφθούμε τις δυνατότητες μας και να βγούμε μπροστά. Ο ελληνικός λαός έχει την ανάγκη να αισθανθεί μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση.

Λειτουργία Ανάγνωσης Κειμένου
04

Πατριωτισμός

Νέος Πατριωτισμός σημαίνει ότι πρέπει να χτίσουμε ένα νέο ρεύμα αγάπης και αφοσίωσης για την Ελλάδα. Που θα λειτουργήσει ως ασπίδα στα ρεύματα λαϊκισμού που αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο. Που θα αναζητήσει απαντήσεις σε όλα τα μεγάλα ερωτηματικά και τους φόβους που γεννιούνται για τη θέση της χώρας στον κόσμο, για την παγκοσμιοποίηση, για την ταυτότητα μας, για όλες τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται. Η αγάπη για την πατρίδα είναι το όπλο μας στη νέα εποχή. Είναι η πίστη μας ότι έχουμε τις δυνάμεις να κάνουμε την Ελλάδα και πάλι μια χώρα ισχυρή, περήφανη και ευημερούσα.

Λειτουργία Ανάγνωσης Κειμένου
05

Πολιτισμός

Ο Πολιτισμός είναι δημόσιο αγαθό και ανήκει σε όλους τους Έλληνες.

Το πολιτιστικό μας απόθεμα αποτελεί το μείζον συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας.

Η αξιοποίησή του, η διασύνδεσή του με την παιδεία, την εκπαίδευση, τους εξωστρεφείς κλάδους της οικονομίας όπως είναι για παράδειγμα ο Τουρισμός και η ενσωμάτωσή του στην καθημερινότητά μας είναι επιβεβλημένη.

Η ανάδειξη του πολύτιμου αυτού αγαθού προϋποθέτει επένδυση στις δομές και σε καινοτόμα εργαλεία.

Ο Πολιτισμός είναι ένα τεράστιο αναξιοποίητο αγαθό το οποίο μπορεί να διαδραματίσει συνεκτικό και ουσιώδη ρόλο στην ελληνική κοινωνία.

Να μετεξελιχθεί σε έναν σύγχρονο παραγωγικό τομέα, με απόλυτο σεβασμό σε ότι τον απαρτίζει, που παράγει πλούτο για την χώρα, δημιουργεί θέσεις εργασίας, ενδυναμώνει την περιφέρεια και τις τοπικές οικονομίες.

Λειτουργία Ανάγνωσης Κειμένου
Αποτελέσματα Αναζήτησης